Gönüllü Kimidir ?

Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki insanların yaşam kalitesini artırmak ya da genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için; oluşumlar yada STK’lar ile etkinliklere destek olması biçiminde tanımlanabilir.

Nasıl Gönüllü Olunur?

Gönüllü olmak için internet sayfamızda yer alan gönüllü formunu doldurmanız yeterlidir.

Akdeniz Gençlik Derneği Büyüyor…

Akdeniz Gençlik Derneği Gönüllü Çalışma Arkadaşları Arıyor!

Derneğimizin kuruluş aşamalarından itibaren gerçekleştirdiği çalışmaların tohumların meyvelerini almaya başladık ve kabul olan proje haberlerimiz geliyor. Bununla birlikte yeni proje başvurularımızda devam ediyor.

Akdeniz Gençlik Derneği; 2017 yılında “Proje Bülteni” ve ‘’Akdeniz Gençlik Grubu’’ adı altında temelleri atılan bağımsız bir gençlik kuruluşudur. Hepimiz Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yıllarca sivil toplum alanında gönüllü ve profesyonel olarak çalışmış bir grup genç olarak, faaliyetlerimizin ve etkinliklerimizin gelişmesi ile birlikte 2017 aralık ayında tüzel kişilik kazanmış bulunmaktayız.

Derneğimiz Avrupa Birliği uyum sürecinde, yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetler ile gençler arasındaki kültürlerarası diyaloğu geliştirmek,gençleri ulusal, uluslararası düzeyinde temsil etmek ve bu amaca uygun aktiviteler düzenlemek,gençlerin kendilerini geliştirip topluma daha yararlı birey olmalarını sağlamak, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve spor
alanlarında çalışmalar yürütmek, gençlik politikalarının iyileştirilmesine
katkıda bulunmak, gençlik arasında yardımlaşma ve dayanışmayı
güçlendirmek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, gençlerin bir araya gelebileceği ve kendilerini ifade edebilecekleri özgür düşünce ortamları oluşturmak,girişimcilik ruhlarını teşvik
etmek ve yurtdışı fırsatlarından haberdar olup faydalanabilmeleri amacı ile kurulmuştur.

Aranan nitelikler:

-Sivil toplum kuruluşlarına ilgi duyan, gönüllülük, sivil toplum kavramlarının farkında
-Ekip çalışmasına yatkın, enerjik, iletişim becerileri ve özgüveni yüksek,
-Haftalık en az 1-2 saatini karşılıksız bu işe adayabilecek,
-Enerjisini daha güzel bir dünya için harcamak isteyen,
– Sivil toplum çalışmaları için motivasyon sahibi olmalarını
-Liderlik becerisine sahip olmalarını
-İstatistik, grafik tasarımı, Türkçe-İngilizce çeviri alanında katkı sunmak isteyenlere özellikle ihtiyacımız bulunmaktadır.

Kazanımlarınız Neler Olacak?
– Geniş bir sivil toplum ağına erişim,
– Sivil toplum ve AB Projeleri alanında kendinizi geliştirme imkanı.
– Sivil toplumda iş fırsatlarını yakalama.
– Gerçekleştirdiğimiz etkinlik, kurs, seminer ve projelerde her zaman öncelik sahibi olma.
– Sosyal faliyetler, etkinlikler ve projelere aktif katılım.

Ayrıca yolumuzu daha iyi çizebilmek için yurtdışındaki organizasyonlar ile güçlü bağlantılar kuruyoruz. Bizi daha yakından tanımak web sitemizi yada sosyal medya hesaplarımızı incelemenizi öneriyoruz.
Ayrıntılı sorularınız için info@agder.org.tr mail adresini kullanabilirsiniz.
Not: Çalışmalarımız genellikle online sürdürüleceği için başka bir yerlerde ikamet etmeniz sorun oluşturmayacaktır.
Teşekkürler !