Gençlik Değişimi

Akdeniz gençlik derneği olarak Erasmus + kapsamında yürütülen programlar ve diğer programlar dahilinde gençlerin ücretsiz yurtdışı fırsatlarından faydalanmasını sağlıyoruz.Projeleri hem yerelimizde uyguluyoruz hemde avrupa’nın çeşitli yerlerinde gerçekleştiriyoruz.Kurduğumuz ortaklıklar sayesinde türkiye’deki diğer derneklere göre daha fazla kişiyi yurtdışına çıkarma imkanımız bulunuyor.Katılımcılarımızın turistik gezi için değil proje katılımcısı olduğunun bilincine göre hakaret etmelerini bekliyoruz.Proje boyunca katılımcıların 3 öğün yemek,konaklama,erasmus + km hesabına göre ulaşım ücretleri’nin tamamını karşılıyoruz bu ücret genelde proje ulaşım masrafları için yeterli geliyor ama bazı durumlarda 20-30 euro bi fark oluşabiliyor.Seyahat tutarı karşılama miktarı, projenin uygulanacağı yer ile katılımcının yaşadığı şehir arasındaki mesafe dikkate alınarak hesaplanıyor.

Gençlik Değişimi projeleri 13-30 yaş arası bireylerin katılacağı projeler olup, katılımcılar için yaş sınırlaması vardır. Yalnız bu projelere katılan her grup yanında en az 1 grup lideri ile projeye katılım gösterir ve grup liderleri için yaş sınırlaması yoktur.

Gençlik değişimi projesi için katılımcıların 13-30 yaş arası olması gerekmektedir.(Grup liderleri için yaş sınırlaması yoktur.)Dil bilme yada üniversite okuyor olmak yada mezun olmak gibi herhangi şartta aranmıyor. Yalnız her proje uygulama tarihine kalan zaman, projenin konusu ve gerçekleşeceği yer vb koşullardan dolayı farklı özel şartlar gerektirebilir. Bunlar genellikle proje duyurusunda sizler ile paylaşılır.

Erasmus Plus ve Gençlik Değişimi fırsatları sadece derneğimizin sunduğu bir imkan olmayıp ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı koordinatörlüğünde birçok sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu tarafından herkesin başvurusuna açık şekilde sunulmaktadır. Yalnız özellikle şunu belirtmekte fayda görüyoruz, siz proje konusunda herhangi bi olumsuz durum yaşadığınızda sorunun çözümü için direk muhataplarla konuşup katılımcımızın haklarını sonuna kadar savunuyoruz ve proje ile ilgili hertürlü alan’da size destek sağlıyoruz her gönderici kuruluş bu şekilde destek sağlamıyor.