Erasmus + Staj Hareketliliği

Program ülkelerinden birindeki kamu kurumları, STK’lar, şirketler veya diğer çalışma ortamlarında, üniversite ve mesleki eğitim merkezlerinde işyerinde öğrenme olarak iki haftalık ila 12 aylık bir staj yapabilirsiniz. Her dönem üniversitelerin Erasmus/AB ofisleri, Erasmus+ staj hareketliliği ilanları yayınlar. Başvurular bir akademik yıl içerisinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açıktır.

Erasmus+ staj öğrencisi olarak başvurabilmek için akademik not ortalaması birçok üniversite için önemlidir. Bu yüzden başvurmadan önce üniversitenizin koşullarını öğrenmenizde fayda var. Daha sonra üniversiteniz, Erasmus+ stajı kapsamında sizlere hibe verebilme adına bir yabancı dil sınavı düzenler, bu sınavda başarılı olan üniversite öğrencileri, staj yapmak üzere hak kazanır.

Kendi imkanı ile staj yeri bulup başvuru evrakları ve niyet mektubunu teslim eden edebileceğiniz gibi derneğimizin gerçekleştirmiş olduğu ortaklık çalışmaları sayesine staj yeri bulma konusunda derneğimizden destek alabilirsiniz.

Staj yeri bulmak ve erasmus stajı hakkında sormak istediğiniz sorularınızı info@agder.org.tr veya web sitemizde yer alan  Destek Sistemi üzerinden bize ulaştırabilirsiniz.