Salto Youth Nedir?

,

Erasmus+ projelerinin birçok uygulama alanları ve başvuru şartları vardır. Türkiye’de internet üzerinden ulaşabileceğiniz başvuru kabul eden pek çok firma proje duyurusunu yaptıktan sonra sizde CV ve motivasyon mektubu mail olarak isteyebilir, online mülakat duyurusu yapabilir , Skype üzerinden görüntülü mülakata alabilir, anket doldurtabilir ya da  “ http://www.salto-youth.net” adresini kullanarak projesi hakkında detay verip başvuru kabul edebilir.

Peki “Salto Youth” nedir? Erasmus+ projelerine ne gibi yarar sağlar?

SALTO açılımı “Support for Advance Learning and Training Oppotunities” olan gençlere destek, eğitim ve öğretim fırsatları sunan AB programı kapsamında çalışan bir sitedir.

Gençlik alanında Avrupa öncelikli çalışan kaynak merkezi ağı olarak da tanımlanır. Avrupa Komisyonu Eğitim Stratejisi’nin bir parçası olarak SALTO-YOUTH, gençlik çalışanları ve gençlik liderleri için eğitim kaynakları, proje duyuruları yapar ve  Erasmus+ Gençlik programı çerçevesinde organizasyonları ve Ulusal Ajansları desteklemek için eğitim ve temas kurma etkinlikleri düzenler.

Duyurusu yapılan proje Salto-Youth kapsamındaysa size bir link gönderir. Linkte Projenin eğitiminin amacı, katılımcı ülkeler, sizin ülkenizden kaç katılımcı seçileceği, proje başvuru tarihi, proje uygulama tarihi yer alır. Bu ibarelerden sonra  ” Apply Now ” butonundan başvuru yapabiliriz. Ancak sitede üyeliğiniz yoksa siteye üye olmalısınız.

Başvuru seçeneğinden sonra sizden kısa bir anket doldurmanız istenir. Üyelik bilgilerinizi girdiğiniz için sistem adınızı doldurur. Ancak adres ve yazışma adresi, programa bağlı ikametgâh adresiniz de istenebilir. Aşağıda temel sorulardan bazıları bulunmaktadır.proje

– Your date of birth:  Doğum Tarihiniz

Describe shortly the main activities of your organisation (optional):

İsteğe bağlı olan bu bölümde gönderici kuruluş şartı olmasa da bir derneğe bir eğitim kurumunda yer almanız proje için artı bir durumdur. Bağlı olduğunuz dernek ve kuruluşu belirtin.

Describe shortly your role / position in the organisation (optional):

Kuruluştaki pozisyonunuzu ne zamandan beri orda olduğunuzu ne yaptığınızı ve amacınızı belirtin.

Has your organisation taken part in international activities?

Bağlı olduğunuz kuruluş uluslarası bir aktivitede bulundu mu? Bu soruyu evet/ hayır olarak cevaplayabilirsiniz. Evet demeniz halinde bir altta ” If yes, what kind? (optional) ” bölümünü ne tarz uluslararası aktivitelerde bulunduğunu yazacaksınız. Eğer kurumunuz herhangi bir uluslararası bir aktivitede bulunmamışsa ” If not, why not? (optional) ” sorusuna geçerek kurumunuzun neden herhangi bir uluslararası aktivitede bulunmadığı ile ilgili bölümü dolduracaksınız.

Experience: What kind of youth activities do you do and how long?

Geçmişinizde eğer katıldıysanız gönüllülük projelerinizi anlatın. Neler hissetiğinizi, ne hakkında çalıştığınıza değinin.

Experience: Have you ever been part of an international activity? Was it related to the YOUTH / Youth in Action Programme?

Daha önce herhangi bir uluslararası aktivitede bulundunuz mu ve bu aktivite gençlik programları ile bağlantılı mıydı? sorusuna cevap vereceksiniz.

Motivation: Why do you want to attend this training course?

Neden bu kursta ya da projede olduğunuzu anlatmalısınız. Sizi bu projeye başvurmaya iten neydi? Bu bölümde projenin uygulama alanıyla ilgili cümleler kurmak daha faydalıdır. Eğer girişimcilik alanında bir projeye katılacaksanız; Girişimci nedir? Girişimcilerin yaptıkları nelerdir? Kimler girişimci olabilir?Sizin girişimcilik hayaliniz ve bu konuda çalışmalarınızı anlatan paragraflar yazmanız yararlı olacaktır.

– Motivation: Why does your organisation want you to attend?

Bağlı olduğunuz kuruluş neden bu programda olmanızı istemiştir bunu anlatan paragraflar yazın. Vizyonunuzdan hayallerinizden bahsedin. Kurumunuzun amacını anlatın.

–Your English skills are?

İngilizce seviyeniz ne düzeyde belirtmeniz gerekmektedir. Bir çok proje ileri düzey ingilizce istememektedir. Orta düzey ingilizce çoğu projede yeterlidir.

Specify any food requirements that you have (vegetarian, vegan, halal, kasher, etc.). Otherwise leave blank. (optional)

Opsiyonel bir bölümdür. Yemek seçimize göre vejeteryan ve ya vegan olduğunuzu belirtebilir. Helal menü tercihi yapabilirsiniz. Varsa alerjiniz olan bir besini de belirtmeniz gerekir.

Specify any special needs (mobility, medical condition, etc.). Otherwise leave blank. (optional):

Eğer sağlığınız ile ilgili ciddi bir durum varsa veya engelli iseniz bu bölümde belirterek kişisel zorunlu ihtiyaçlarınızı sıralayın.

-Comments

Sorulara ek belirtmek istediklerinizi yazdığınız bölümdür. Gönüllülük kapsamı dışında Avrupa’ya yaptığınız gezilerden bahsedebilir, ilgi alanlarınızı ve gönüllü olduğunuz projeleri anlatabilirsiniz.

-Submit Your Application

Başvurunuz bu butonla tamamlanır. Onaylamadığınız sürece başvurunuz gönderilmez.

Elif Burcu Dokumacı

WORK A WAY NEDİR?

Yurt dışına gitmek isteyen herkesin  bir yerlerde denk geldiği Workaway.info...

MİNİMALİZM NEDİR?