Amerika Ücretsiz Dil Kursu

,

Türkiye’deki çoğu gencin hayali Avrupa’da dil kursuna gidip hem dilini geliştirmek hem de yeni kültürler tanıyıp yeni insanlar ile tanışmaktır. Bunun için birçok eğitim danışmanlık firmasının çeşitli dil kursu paketleri mevcut fakat bu ülkelerde her ne kadar dil bilme oranı yüksek olsa da günlük hayatta İngilizce konuşulan ülkeler olmakları için dil pratiği yapma şansınız düşük oluyor. İngiltere, Amerika, Avustralya gibi İngilizce konuşulan ülkelerde dil kursuna gitmek de ortalama 10-15 bin dolar arası fiyatlardan başlıyor. Bu da yaklaşık 55-80 bin lira arasında bir rakama tekabül ediyor. Günlük yaşam maliyetlerini de hesaba kattığınız zaman ortaya çok ciddi rakamlar çıkıyor ve bu nedenden dolayı da gençlerin birçoğu tercih etmiyor.

Bugünkü yazımda sizlere Amerika’da ücretsiz dil kursuna nasıl gidebileceğinizi anlatacağım. Amerika’da, green kartla Amerika’ya gelen kişilerin İngilizce öğrenmesi ve İngilizcelerini geliştirmeleri için Community College’nin açtığı dil kursları mevcut. Üstelik bu dil kurslarına gitmek için green kartlı olmanıza da gerek yok. İsteyen herkes başvuruda bulunup dil kursuna dahil olabiliyor. Dil kursu veren öğretmenlerin büyük çoğunluğu üniversitelerin seçkin personelinden oluşuyor. Üstelik haftada 2 saat ücretsiz birebir ders alma imkanınızda oluyor.

Dil kurslarına gitmek için eğitim vizesi vs. almanıza da gerek yok. Konsolosluktan normal turist vizesi alıp gitme imkanınız oluyor. Dolayısı ile eğitim vizesi için o sıkıcı vize prosedürlerini yaşamadan turist olarak Amerika’yı ziyaret edeceğinizi söyleyip vizenizi rahatlıkla alabilirsiniz.

Yaşam maliyetletinizi dil kursu süresince kendiniz karşılamanız gerekiyor. Amerika’da yaşam maliyetlerinizin büyük bir kısmını ev kiralarına harcamak zorunda kalıyorsunuz. Bir ailenin yanına yerleşerek ya da paylaşımlı ev veya odalarda kalarak kira maliyetinizi düşürebilirsiniz. Ev kiraları şehir ve eyaletlere göre değişiklik gösterse de ortalama yaşam maliyetiniz 1500-2000 dolar arası değişiklik gösterebiliyor. Çalışma izniniz olmadığı için bir işe girip çalışamayacaksınız lakin bazı uygulamalar sayesinde para kazanabilirsiniz. Uber’in kurye hizmeti ile bisiklet veya orada alacağınız ortalama 7 bin dolarlık bi araba ile yemek kuryeliği yapabilirsiniz. Ayrıca Uber’e benzer çeşitli mobil uygulamalar ile benzer işleri çalışma izniniz olmadan yapabilirsiniz ya da hobi alanınız varsa web tasarım, grafik tasarım, karakalem vs. gibi işleri yapabilirsiniz. Günde ortalama 50-70 $ arasında kazancınız olur ve bu para ile neredeyse tüm yaşam maliyetlerinizi karşılamış olursunuz.

Gelelim bu dil kurslarını nasıl bulup başvuracağınıza. Google’den arama yaparak istediğiniz eyalette ve şehirdeki Community College’lerin “Adult Education” adı altında verdikleri ücretsiz dil kurslarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Genellikle web sitelerinde eğitimin içeriği hakkında detaylı bilgi veriyorlar. Sormak istediğiniz spesifik bir sorunuz varsa mail yolu ile ulaşabilirsiniz. Benim irtibata geçtiğim çoğu kurs merkezi en fazla 2 gün içinde dönüş yaptı.

Gitmek istediğiniz yeri bulduktan sonra kurs merkezlerinin online başvuru formu oluyor ya da formu indirip doldurmanızı ve mail adreslerine göndermenizi istiyorlar. Size tavsiyem sadece bir ya da birkaç kurs merkezi yerine gitmeye karar verdiyseniz kurs alabileceğiniz yerleri araştırıp öncelik listesi oluşturmanız. En az 8 kurs merkezi için başvuruda bulunmanız halinde başarı oranınız artacaktır.

Ayrıca kütüphaneler, kiliseler vs. gibi yerlerde ücretsiz İngilizce kursu olabiliyor. Gitmek istediğiniz şehir veya eyalet için araştırma yapabilirsiniz.

Ücretsiz dil kursu veren Community College’lerin bir kısmına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Aklınıza takılan nokta veya sormak istediğiniz birşey varsa Akdeniz Gençlik Derneği ücretsiz yurtdışı fırsatları bilgilendirme hattını arayarak teknik destek alabilirsiniz..

Yurtdışı fırsatları bilgilendirme hattımız Cuma ve Çarşamba günleri 17.00-20.00 saatleri arasında aktiftir.

Yurtdışı Fırsatları Bilgilendirme Hattımız : (0850) 302 10 07

Muhittin ALP